Десет дни след провеждането на най-големите еднодневни избори в Индонезия

...
Десет дни след провеждането на най-големите еднодневни избори в Индонезия
Коментари Харесай

Повече от 270 души загинаха от претоварване заради изборите в Индонезия

Десет дни след провеждането на най-големите еднодневни избори в Индонезия повече от 270 чиновници на изборите са умряли, най-много от болести, свързани с отмалялост, дължащи се на дълги часове работа, преброявайки милиони бюлетини на ръка, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на чиновник.

Изборите на 17 април бяха първият път, когато страната с 260 милиона души комбинираше президентските избори с националните и районните парламентарни , за понижаване на разноските.

Гласуването беше най-вече спокойно и съгласно оценките са привлекли 80% от общо 193 милиона гласоподаватели.

Денят за гласоподаване е траял 8 часа, като той се е оказал гибелен за длъжностните лица, които трябвало да преброяват бюлетините на ръка.

От събота вечер 272 чиновници на изборите са умряли, най-много от болести, свързани с претоварване, до момента в който 1878 души са се разболели , декларира Ариеф Прийо Сусанто, представител на Комисията за общи избори (KPU).

Министерството на здравеопазването е издало писмо на 23 април, в което приканва здравните заведения да поставят оптимални грижи за болния избирателен личен състав, до момента в който финансовото министерство работи по обезщетения за фамилиите на умрелите , добави Сусанто.

КПУ е подложена на огън заради възходящия брой жертви .

Победителите на президентските и парламентарните избори ще бъдат оповестени на 22 май, откакто завърши окончателното броене на гласовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР