Десет деца са обгазени с препарати по време на тренировка

...
Десет деца са обгазени с препарати по време на тренировка
Коментари Харесай

Обгазиха по погрешка деца, дошли да плуват в басейн в Бургас

Десет деца са обгазени с препарати по време на подготовка по плуване в учебен басейн в Бургас. Няма признати в болница, само че някои от тях са получили задушаване и повръщания.

Децата са плували в басейн в учебно заведение „ Братя Миладинови” в Бургас. Малко преди края на тренировката са били обгазени.

До случая се стига, тъй като лаборантът, който дава отговор за басейна се разболял. Той дал указания на треньора по плуване по какъв начин да приготви дезинфектанта.

„ Аз единствено пристигнах тук, потеглих да наливам, обаче очевидно е имало излишък от другия препарат в кофата, издаде миризма, за което аз незабавно накарах децата да излязат от басейна и това е казусът, който се случи. Тази кофа не е напускала изобщо тази стая”, изясни треньорът Георги Балабанов.
Десет деца бяха обгазени с препарати в учебен басейн в Бургас Те са евакуирани незабавно, три от тях са откарани в болница и по-късно освободени
Препаратът е от туби с 50-процентов водороден пероксид.

Реакцията му е била толкоз мощна, че всички деца, които са били в басейна, да бъдат евакуирани.

Учениците са били наранени от задушливата миризма. У някои тя провокирала кашляне и даже повръщане.

„ Дойдоха майката и бащата на едно от трите деца, които нощес са посетили болничното заведение, не са оставили да ги хоспитализират, не са им предписвани медикаменти, не са им правени някакви процедури. Децата са добре”, сподели за bTV шефът на ОУ „ Братя Миладинови” Бочко Бочев.

От болничното заведение потвърдиха, че няма приети в болница възпитаници. Тренировките по плуване ще продължат с естествения си график.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР