Десет държави, включително Съединените щати и Израел, се противопоставиха на

...
Десет държави, включително Съединените щати и Израел, се противопоставиха на
Коментари Харесай

Тези 8 държави се присъединиха към САЩ и Израел в противопоставянето на резолюцията на ООН за Газа

Десет страни, в това число Съединените щати и Израел, се опълчиха на резолюцията, призоваваща за преустановяване на огъня в Газа, която беше призната с голямо болшинство от Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник.

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюцията със 153 гласа „ за “, 10 „ срещу “ и 23 „ въздържал се “, която приканва за неотложно преустановяване на огъня в Газа, където Израел води офанзиви против въоръжената формация Хамас. Той също по този начин приканва всички страни да се подчиняват на интернационалното филантропично право и упорства Хамас да освободи заложниците, които отвлече по време на изненадващото нахлуване на 7 октомври, при което починаха повече от 1200 израелци.

Хамас освободи към 100 от почти 240 заложници по време на краткотрайно преустановяване на огъня, завършило на 1 декември.

Много филантропични групи, политици и страни показаха опасения, че офанзивата на Израел в Газа е основала филантропична рецесия и е изложила на риск милиони цивилни. Министерството на здравео...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР