Десантният кораб от бойния флот на Русия Оленегорски Горняк бе

...
Десантният кораб от бойния флот на Русия Оленегорски Горняк бе
Коментари Харесай

Руски военен кораб е повреден при атаката на украински дронове в Новоросийск

Десантният транспортен съд от бойния флот на Русия " Оленегорски Горняк " бе развален по време на днешното нахлуване с безекипажни катери, осъществено от Службата за сигурност и военноморските сили на Украйна покрай съветския пристанищен град на Черно море Новоросийск, съобщи неназован представител на украинското разузнаване, представен от Ройтерс.

" В резултат на нападението корабът " Оленегорски Горняк " получи сериозен пробив и сега не може да организира бойните си задачи ", сподели източникът и добави: " Всички съветски изказвания за " отблъсната офанзива " са подправени. "

По-рано министерството на защитата на Русия по-рано съобщи, че украински безекипажни катери са атакували съветска военноморска база край Новоросийск и са били унищожени от съветски военни кораби.

Това пристанище е значим център за съветския експорт.

Украинският източник показа видеокадри с пикселирано изображение, което наподобява по този начин, като че ли е снимано от горната част на безекипажен катер, достигащ до борда на огромен кораб, след което записът ненадейно прекъсва.

Украйна нееднократно е употребила безекипажни катери, заредени с експлозиви, с цел да се опита да отвърне на удари на съветския военноморски флот, чиито кораби патрулират в Черно море и разрешават на Москва да не даде опция на Украйна да изнася зърно по желания от нея експортен маршрут.



Движението на кораби в съветското черноморско пристанище Новоросийск, което краткотрайно бе спряно след нападението на украинските безекипажни катери рано тази заран, е обновено, заяви Каспийският тръбопроводен консорциум - оператор на петролен терминал в региона и основен експортьор на петролни артикули от Казахстан. Консорциумът съобщи, че към този момент се приготвя да натовари танкер, закотвен в региона на пристанището.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР