Дерматологът Мунеб Шах, известен още като д-р Дерм, каза, че

...
Дерматологът Мунеб Шах, известен още като д-р Дерм, каза, че
Коментари Харесай

Брадите са опасни при целуване! Какво да правим?

Дерматологът Мунеб Шах, прочут още като доктор Дерм, сподели, че брадите на мъжете могат да натрупат и да предадат " тонове бактерии " на техните сътрудници, в случай че не се грижат вярно за тях. 

„ Процесът на прекачване на бактерии е необикновено елементарен и бърз. Когато брадата се търка по повърхността на кожата, тя основава микроскопични сечения, в които бактериите могат да влязат и да доведат до инфекции като импетиго “, сподели Шах. Дерматологът прикани мъжете да се отнасят по-сериозно към хигиената на брадата, тъй като не става дума единствено за тяхното персонално благоденствие, само че и за здравето на техните сътрудници, пише Daily Mail.

Импетиго е постоянно срещана и мощно заразна бактериална кожна зараза. Обикновено се появява като червени рани по лицето, към носа и устата, както и по ръцете и краката. Язвите постоянно се пукат и образуват кора с цвят на мед, което е признак на зараза. Импетиго е най-често срещано при деца, изключително тези, които посещават детски градини или учебно заведение, и може бързо да се популяризира измежду другите посредством контакт кожа до кожа или допиране на нечисти предмети. Импетигото може да се лекува с антибиотици и добра хигиена, само че без уместно лекуване може да докара до съществени затруднения като целулит или увреждане на бъбреците.

Повдигането на тематиката за хигиената на мъжките бради и следствията от кожния лекар беше провокирано от видеоклип на младо момиче, което сподели, че на лицето й се е образувал необикновено мъчителен обрив. В самото видео момичето шеговито изигра обстановката си, като изобрази мечтателното си мислене за целувка с мъж, надписвайки видеото „ Да целуваш човек с брада, изглеждаше толкоз добра концепция “. След това видео поредицата я сподели алена, разчесана до алено брадичка, която всеки ден ставаше по-зле от зараза. В един миг тя към този момент беше почнала да има белези. Дерматологът и неговите клиенти бяха шокирани от документираното във видеото.

„ Съпругът ми има брада, само че я бръсне от самото начало – в никакъв случай не съм знаела, че това може да се случи! “, сподели една жена.

" Как някой въобще не си мие брадата? "  – попита различен клиент.

Невежеството на клиентите по отношение на методите за хигиена на брадата, както и разпознаването на някои от тях в цялостното им неявяване, подтикнаха кожния лекар да образова хората за тяхната хигиена и верните способи.

Ето 10 потребни съвета за поддържане на брадата ви чиста и без бактерии:

Мийте брадата си постоянно: Използвайте мек шампоан или препарат за разчистване на брада, с цел да измиете добре брадата си, в идеалния случай един път на всеки два дни. Избягвайте да употребявате груби шампоани на основата на сулфат, защото те могат да отстранен брадата ви от естествени масла и да причинят сухота и сърбеж.

Използвайте еликсир за брада: След като измиете брадата си, нанесете еликсир за брада, с цел да я поддържате мека и хидратирана. Това също ще помогне за попречване на усложнение и строшаване.

Редовно подстригвайте брадата си: Редовното подкастряне оказва помощ да поддържате брадата си във форма и отстранява нацепените краища, където бактериите могат да порастват.

Срешете брадата си: Редовното сресване на брадата оказва помощ за равномерното разпределение на естествените масла в цялата брада и унищожаване на заплитания и нечистотия.

Поддържайте брадата си суха: След като измиете брадата си, я подсушете усърдно с забрадка. Не оставяйте брадата си влажна прекомерно дълго, защото това може да докара до напредък на бактерии.

Използвайте масло за брада: Нанасяйте малко количество масло за брада всеки ден, с цел да поддържате брадата си хидратирана и подхранена.

Не докосвайте брадата си с мръсни ръце, защото това може да придвижи бактерии в брадата ви.

Не споделяйте принадлежности за подкастряне на брада: Споделянето на принадлежности за подкастряне на брада може да популяризира бактерии и инфекции. Винаги използвайте личните си принадлежности за подкастряне.

Хранете се здравословно: Здравословната, уравновесена диета, богата на витамини и минерали, може да насърчи здравословния напредък на брадата и да предотврати инфекции.

Избягвайте пушенето: Пушенето може да аргументи сухота и раздразнение на кожата и брадата, което ги прави по-податливи на инфекции. Избягвайте пушенето или ограничете излагането на второстепенен пушек.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР