Депутатите за втори ден не успяха да приемат Правилника за

...
Депутатите за втори ден не успяха да приемат Правилника за
Коментари Харесай

Депутатите отново не успяха да приемат правилника на НС

Депутатите за втори ден не съумяха да одобряват Правилника за организацията и активността на Народното събрание (ПОДНС), съобщи Дарик. Вчера народните представители не съумяха да гласоподават до дъно всички текстове от плана наПОДНСпоради привършване на пленарното време. В последна сметка те ще продължат да го преглеждат в петък, 28 април.

Депутатът " Възраждане " Петър Петровпредложи удължение на работното време на Народното събрание до привършване на предложенията и приемането на правилника, само че това не събра поддръжката на другите парламентарни сили.

В хода на дебата депутатите разясниха протоколирането на работата на комисиите и дефицита на стенографи.

Народните представители се съгласиха съвещанията да стартират в 9.00 часа, откакто не одобриха предлагането на депутатаТошко Йордановот Има Такъв Народ пленарните съвещания да са от 14.00 часа.

Протоколирането на работата на комисиите постоянно е било извънредно значима част от активността на Народното събрание, означи Петър Петров („ Възраждане “). По думите му протоколите от комисиите са жизненонеобходими на народните представители, които не членуват в тях,за да могат да ги прочетат и образуват своето разбиране по какъв начин да гласоподават в пленарна зала.

" Безспорен факт е, че активността на някои от комисиите на Народно събрание е извънредно натоварена – с доста точки в дневния ред, голям брой посетители, с яростни диспути от време на време ", разяснява той. Според него концепцията да сеправят промени, най-малко от 47-ото Народно събрание до момента,в този член е обвързвана с неналичието на стенографи.

Въпреки чеправилният метод би следвало да бъде да се потърсят още стенографи,дори е имало процедура допреди няколко Народното събрание да се наемат външни стенографи, само че, неизвестно за какво, тази процедура е изоставена и стигаме до днешното предложение, което,най-общо казано, еда се прави аудио и видео запис, един скъсен протокол и до седем дни да се сформира, неизвестно от кого, един обстоен протокол, който да бъде подписан от ръководителя и да бъден качен на уеб страницата на Народно събрание, разяснява той.

Искрен Митев(„ Продължаваме промяната – Демократична България “) сподели, че стенографите някой път работят по 14, по 16 часа. Той означи, че опитът, който вършат сега, е да облекчат по някакъв метод работата на тези хора.
" Трябва ли невъзможността на страната да основава фрагменти да пада на плещите на едни хора, които работят по 14 часа на мизерни заплати? " - попита Митев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР