Депутатите в НС ще гласуват наново текстоветеКомисията по енергетика в

...
Депутатите в НС ще гласуват наново текстоветеКомисията по енергетика в
Коментари Харесай

Енергийната комисия прие ветото на президента за промените в Закона за енергетиката

Депутатите в Народно събрание ще гласоподават отначало текстовете

Комисията по енергетика в Народното събрание поддържа ветото на президента Румен Радев на промени в Закона за енергетиката. Това стана по време на днешното съвещание на комисията. С 12 " за ", 8 " въздържали се " и един " срещу " комисията се съгласи с ветото на президента.

Председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев от групата на ГЕРБ-СДС сподели, че не може да има разпореждания от закона, които да се отклоняват от общоевропейската уредба. Затова депутатите от енергийната комисия одобриха проблематичният параграф 24 да отпадне и параграф 25 да стане 24.

Промените в Закона за енергетиката ще се гласоподават още веднъж в пленарната зала и законът ще може да влезе в действие без оспорения от президента параграф, прецизира.

Президентът Румен Радев подписа декрет, с който връща за ново разискване Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, признат от 48-ото Народно заседание на 12 януари 2023 година

Депутатите взеха решение до синхронизирането на комерсиалните платформи на " Българска самостоятелна енергийна борса " ЕАД до 31 декември 2023 година към 15-минутен интервал на доставка финансовият сетълмент, изготвян от Електроенергийния систематичен оператор, да се прави на времеви период от един час. Вносител на измененията беше Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР