Депутатите в Европейския парламент призоваха днес да бъдат осигурени нови

...
Депутатите в Европейския парламент призоваха днес да бъдат осигурени нови
Коментари Харесай

Лоши новини, задават ли се нови данъци

Депутатите в Европейския парламент приканиха през днешния ден да бъдат обезпечени нови източници на доходи за Европейския съюз, с цел да бъде подкрепено изплащането на заемите, които са взети по време на пандемията от ковид, както и с цел да бъдат посрещнати нови разноски, съобщи Ройтерс. 

Предложението на евродепутатите включва налагане на налози върху финансовите преводи и върху активността на софтуерните компании.  
-->
В отчет на Екологичен потенциал, признат през днешния ден, се показва, че новите източници на доходи могат да включват и част от корпоративните налози, които събират обособените страни от Европейски Съюз, както и налог върху приходите, получени при противоположното изкупуване на акции. Предлага се и налагането на „ обективен граничен налог ”, внасян от компаниите, които в границите на своята активност в световен мащаб не заплащат задоволително на служащите си в някои страни и те остават под прага на беднотия, избран от Световната банка.

Депутатите от Екологичен потенциал оферират също по този начин страните от Европейски Съюз, в които има най-голяма разлика в трудовите хонорари на дамите и мъжете, да внасят специфична такса в бюджета на Европейски Съюз. С нея да бъдат обложени и страните от Евросъюза, които не рециклират задоволително биологични боклуци или разхищават най-вече храна, приканват евродепутатите.

Докладът на Европарламента има за цел да подтикне Европейска комисия да предложи нов правилник на Европейски Съюз, с който да бъдат избрани нови източници на доходи за Евросъюза. Предложението на Европейска комисия би трябвало да бъде огласено сред юни и септември, отбелязва Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР