Депутатите успяха да изберат председателите на трите постоянни парламентарни комисии,

...
Депутатите успяха да изберат председателите на трите постоянни парламентарни комисии,
Коментари Харесай

И последните три парламентарни комисии вече имат ръководства

Депутатите съумяха да изберат ръководителите на трите непрекъснати парламентарни комисии, по които нямаше съгласие.

Халил Летифов от Движение за права и свободи ще управлява комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, който беше и единственият претендент за поста. Радостин Василев от " Продължаваме промяната " разгласи, че парламентарната му група няма да издига още веднъж неговата номинация за ръководител на комисията за децата, младежта и спорта. Той се обърна към депутатите от Българска социалистическа партия и ги помоли да не поддържат претендента на Движение за права и свободи за ръководител на тази комисия. Така се стигна до гласуването, при което Халил Летифов от ДПС получи 123 гласа " за ", 58 бяха " срещу ", а шестима " се въздържаха ". 

Росен Костурков от " Продължаваме Промяната "  ще оглави комисията по земеделието, храните и горите. " За " неговата кандидатури гласуваха 99 депутата, 84 бяха " срещу ", а 14 " се въздържаха ". Това обаче се случи след няколко опита и след две инспекции на кворума. 

Васил Стефанов от " Продължаваме промяната " ще е ръководител на комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите . Той беше определен за поста със 100 гласа " за ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР