Депутатите удължиха срока на мярката за по-ниска ставка ДДС за

...
Депутатите удължиха срока на мярката за по-ниска ставка ДДС за
Коментари Харесай

По-ниското ДДС в туризма остава до края на 2022-а


Депутатите удължиха периода на мярката за по-ниска ставка Данък добавена стойност за туризма до края на 2022 година. Промените в закона бяха импортирани от Има Такъв Народ. 9% Данък добавена стойност ще важи за хотели и заведения за хранене, за книги и бебешки артикули. Ставката ще важи също и за нощувките в местата за настаняване. 9 вместо 20 % Данък добавена стойност ще се дължи също при доставката на книги и спортните артикули.

Това може да го понесе бюджетът за 2022 година, съобщи Любомир Каримански, един от вносителите на измененията. Удължаването на антикризисната мярка ще коства на бюджета 175 милиона лв..

Снощи парламентарната бюджетна комисията утвърди на първо четене през цялата 2022 година да остане в действие понижената 9-процентна ставка на Данък добавена стойност за сервиране на храни и питиета в заведенията, за книжните и бебешките артикули и за потребление на спортни уреди.

В Народното събрание през днешния ден се разискват и другите препоръчани от държавното управление антикризисни разноски.

Кабинетът предлага да бъдат утвърдени спомагателни 750 милиона лв. за месечна добавка от 60 лв. към пенсиите до юни. Предложени са и спомагателни 450 милиона лв., с които да бъде подкрепят бизнесът поради поскъпналия ток, който компаниите купуват от на енергийната борса.

В началото на пленарното съвещание през днешния ден бе гласувано депутатите да обсъдят и Проект на решение за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените на територията на Република България противоепидемични ограничения против Covid-19. Предложението е на парламентарната група на партия „ Възраждане “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР