Депутатите станаха на крака и почетоха с едноминутно мълчание жертвите

...
Депутатите станаха на крака и почетоха с едноминутно мълчание жертвите
Коментари Харесай

Депутатите почетоха с едноминутно мълчание жертвите на комунистическия режим

Депутатите станаха на крайници и уважиха с едноминутно безмълвие жертвите на комунистическия режим. Първо това изиска ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в края на декларацията си от името на ПГ на ГЕРБ-СДС по повод  1 февруари - Ден за благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим. След това официално предлагането направи Никола Минчев от " Продължаваме Промяната ".

Предлагаме на първо място да бъдем хора, а не партийно оцветени антагонисти, заяви Румен Христов в декларацията от името на парламентарната си група. Преди 78 години на този ден т.нар Народен съд осъжда на гибел трима регенти, 67 народни представители, министри, генерали, полковници, напомни той.

Вече дълги години на тази дата демократичната общественост уважава жертвите на комунизма по предложение на президентите от Съюз на демократичните сили Желю Желев и Петър Стоянов, посочи Христов и добави, че формалното отбелязване датира от 2011 година по предложение на държавното управление на ГЕРБ. На 1 февруари, преди 78 години, се слага началото на заличаването на цвета на нацията, с цел да могат руските окупатори и нашите комунисти да открият елементарно своя режим, да избият хиляди почтени, да лишават имуществото им и да наложат нов ред на гнет и боязън, уточни депутатът. След 9 септември 1944 година единствено за няколко месеца в страната по политически аргументи са убити или безследно изчезнали към 20 хиляди души, изселени са близо 30 000, напомни ръководителят на Съюз на демократичните сили. И въпреки че комунистическата власт не е питала българския народ дали желае реки от кръв и свирепост, в негово име са осъществени зверства, съизмерими единствено с тъмните времена на Средновековието, уточни той. В идващите години без съд и присъда в лагерите на гибелта са измъчвани и убивани хиляди българи, продължи депутатът.

Не бива да забравяме и насилствената промяна на майчините имена на българските турци и изселването им, цинично несъмнено като Възродителен развой, добави още Румен Христов. По думите му опитите да бъдат омаловажени и забравени закононарушенията на комунистическия режим би трябвало да срещнат мощен отпор на всеки българин, тъй като, когато става въпрос за почтени животи, място за опълчване и идеология няма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР