Депутатите ще се местят в новата пленарна зала още тази

...
Депутатите ще се местят в новата пленарна зала още тази
Коментари Харесай

Депутатите се местят в нова пленарна зала през септември

Депутатите ще се местят в новата пленарна зала още тази есен през септември. Това е задачата на администрацията на Народното събрание, след 4-годишен ремонт на зала " Света София " в постройката на някогашния Партиен дом, където сега се организират единствено съвещанията на комисиите и се намират кабинетите на народните представители. Това заяви " Монитор ".

Реконструкциите по самата постройка не престават, като последно би трябвало да се сменят електрическата, климатичната и отоплителната апаратура в постройка. Обществена поръчка за това бе пусната през ноември, след един провален опит при започване на годината, а цената й е близо 23 млн. лв.. Срокът за нейното реализиране е малко над две години, което провокира медийни спекулации, че това ще наложи следващото отсрочване и депутатите ще се нанесат в новата зала едвам през 2021 или 2022 година.

Само част от монтажните действия обаче се директно свързани с действието на зала " Света София ". Именно по тази причина от администрацията на Народно събрание се надяват да се реалокират още идващия септември, а останалите поправки, които не засягат самата зала, да си текат по проект.

Досега преустройството на самата зала, тъй че да бъде комфортна за потребностите на народните представители, глътна към 24 млн. лв.. Покрай нея обаче се наложи промени и цялостни реконструкции на самата постройка. Така с изключение на елинсталациите, ще се освежават фасадите и покривът, бюфетът, направи се и вътрешно преустрояване на библиотеката. За тези спомагателни действия пък до момента са предоставени публични поръчки за още 24 млн. лв.. Така сметките демонстрират, че ремонтът на Партийния дом излиза към 48 млн. лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР