Депутатите ще разгледат днес промени в Закона за защита от

...
Депутатите ще разгледат днес промени в Закона за защита от
Коментари Харесай

Гледат промени в Закона за защита от шума

Депутатите ще прегледат през днешния ден промени в Закона за отбрана от шума в околната среда, препоръчани от държавното управление, съобщи Българското национално радио. Поправките са свързани с редица евродирективи и обезпечават достъп на жителите до данните за шума в околната среда. Промените подсигуряват, че данните за шума в околната среда ще бъдат налични за хората, както и информацията за нездравословните резултати за човешкото здраве.

Ще бъде обезпечено задоволително време за провеждането на публични съвещания при правенето на така наречен шумови карти. Информация от тях ще се изпраща на Европейската комисия

Депутатите ще прегледат още оферти от кабинета нов Закон за виното и спирните питиета. Необходимостта от новия нормативен акт е обвързвана с осъществяване на рекомендации на Европейската комисия във връзка с разпореждания, които водят до разминаване сред настоящото право на Европейския съюз и сегашния закон у нас.

С измененията се дефинират изискванията на реда за произвеждане, преправка, търговия и надзор на гроздето за вино и спиртни питиета. Установяват се характерни избрания и условия за ракия, мастика и дестилати, дорълни БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР