Депутатите ще обсъдят на първо четене промяна в Закона за

...
Депутатите ще обсъдят на първо четене промяна в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат Закона за лечебните заведения

Депутатите ще обсъдят на първо четене смяна в Закона за лечебните заведения. Измененията плануват лекарите, които до 3-ти юни тази година не са придобили компетентност " Обща медицина ", да продължат да реализират активност като самостоятелна или групова процедура за първична здравна помощ за период от 4 години.

С предлаганите промени се цели да се предотврати закриването на огромен брой практики за първична здравна помощ, изключително в лимитираните и труднодостъпни региони и да се подсигурява достъп на популацията до първична здравна помощ.

Не дребна част от общопрактикуващите лекари изпитват усложнение при условието за придобиване на компетентност “Обща медицина “ в избрания от закона период, защото се постанова да отсъстват от практиката си за времето на образование и са изправени пред невъзможността да намерят заместител за времето на неявяване.

По данни на районните здравни инспекции броят на лекарите, осъществяващи активност като самостоятелна процедура за първична здравна помощ без компетентност “Обща медицина “ и чиято регистрация предстои на изтриване след 3-ти юни тази година заради приключване на законно открития период, е 568.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР