Депутатите ще гласуват на първо четене Законопроект за противодействие на

...
Депутатите ще гласуват на първо четене Законопроект за противодействие на
Коментари Харесай

Депутатите се заемат с антикорупционното законодателство

Депутатите ще гласоподават на първо четене Законопроект за противопоставяне на корупцията и Законопроект за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности. Това е записано в седмичната стратегия на Народното събрание, като следва и първо гласоподаване на измененията в Закона за локалните налози и такси, както и промени в Закона за кадастъра и имотния указател.

Народните представители ще подложат на първо четене и промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, също по този начин и промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Още няколко законопроекта следва да бъдат прегледани на първо четене - Законопроект за изменение и допълнение на Закона за публичните поръчки, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите и Законопроект за силата от възобновими източници в морските пространства.

Ще бъде утвърден и Меморандумът за съгласие за стратегическо партньорство сред държавното управление на Република България и държавното управление на Обединените арабски емирства, това е планувано като точка първа за четвъртък, 8 декември 2022 година Тогава следва и второто гласоподаване на измененията в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Трета точка в четвъртък ще бъде чуването на служебния министър-председател Гълъб Донев във връзка със поръчката на Нидерландия и Австрия, че няма да поддържат България за присъединението ни към Шенгенското пространство, което води до неуспех на договарянията за присъединение и по отношение на проекта на държавното управление за осъществяване на рекомендациите, отправени от Европейската комисия и заложени в Доклада за върховенството на правото за 2022 година от 13 юли 2022 година Предстои и чуване на шефа на НЕЛК Кънчо Райчев за проблемите на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК.

Очаква се да бъде изслушан и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в сектора Видин – Кулата, автомагистрала „ Хемус “ и автомагистрала „ Черно море “.

В петък ще бъде парламентарният надзор.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР