Депутатите реагираха на поредното дипломатическо напрежение, което Република Северна Македония

...
Депутатите реагираха на поредното дипломатическо напрежение, което Република Северна Македония
Коментари Харесай

Депутатите се обидиха на РСМ, че ни сравни с Русия

Депутатите реагираха на следващото дипломатическо напрежение, което Република Северна Македония подклади, като съпостави отношението на България по отношение на тях като Русия към Украйна. Първи с декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание излязоха от парламентарната група на " ИТН ".

Павела Митова от групировката на Слави Трифонов посочи, че това е следващото доказателство, че отстъпките на дипломацията не са довели до реализиране на съответните резултати. Погазването на човешките права и унижаването на български жители ясно демонстрират, че политическата обстановка в Република Северна Македония няма желание да се придържа към договореностите сред двете страни. Подобен скандал би събудил недоволството на политическите субекти във всяка една друга страна.

Не е признато политиците да желаят амнистия от народа си. Дано дипломацията да покажа, че нещата не са непоправими, надява се Митова.
 Пендаровски: Българският ревизионизъм е неприемлив за Европейски Съюз
Пендаровски: Българският ревизионизъм е неприемлив за Европейски Съюз

По-рано през днешния ден министър председателят съпостави България с Русия

От ГЕРБ също показаха недоволството си от думите на премиера на РСМ. Георг Георгиев съобщи, че връзките сред България и РСМ се намират в разлом . Техният министър председател (на РСМ - б.р.)  да адресира България с агресора Русия, засегнат е депутатът. Трябва да се замислим до каква степен стигнахме с интернационалната ни дипломация. Това е въпрос, който да зададем към самите себе си, които позволихме България да бъде подхвърляна на интернационалната сцена по възмутителен метод, ядоса се Георг Георгиев.

Според него безотговорността може да откри решение посредством излъчването на ново устойчиво държавно управление, което да върне дипломацията и интернационалната политика във фокуса, който да служи на българския народен интерес. България бе поръчител и за сигурността на целия балкански район на Централна и Югоизточна Европа . Ако някои си разрешава да ни съпоставя с Руската федерация, в нашите ръце е инструментариумът, с който можем да изправим тази неправда, акцентира Георг Георгиев.

Той подсети още, че България била първата страна, която признава Македония като страна. " България е Европа и Европа е България. Когато приказваме за евроатлантическа интеграция и ориентировка не е дъвка за политици, а чувство, с което всички би трябвало да се гордеем ", безапелационен бе Георг Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР