Депутатите разгледаха предложението за нулева ставка на ДДС за хляба

...
Депутатите разгледаха предложението за нулева ставка на ДДС за хляба
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложението за нулево ДДС за хляба и лекарствата


Депутатите разгледаха предлагането за нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба и медикаментите.

Този законопроект беше импортиран преди няколко седмици, само че до момента непрестанно се отлагаше. Имаше претенции той да бъде гледан и в наличието на министъра на финансите, който да каже има ли такава опция. Асен Василев обаче по този начин и не пристигна.

Предложението планува нулева ставка Данък добавена стойност за медикаменти, за самун и за цените на водата, ток, парно и газ.

Депутатите отхвърлиха предлагането на опозицията, като споделиха, че това е популизъм.

„ Кризите се задълбават. Има остра потребност хора, които се борят и в края на месеца са пред избора дали да си платят тока и режийните разноски, или да си купят храна и медикаменти “, съобщи Цончо Ганев.

„ Вашето предложение просто е неизпълнимо както множеството Ваши оферти е едно не положително предложение, едно популистко предложение, което няма по какъв начин да се случи, господин Ганев. Сетете се, господин Ганев, че има хора, които схващат “, репликирса Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “

Партньорите в обединението също се оповестиха против концепцията на „ Възраждане “.

„ Само популистки изявления от тази естрада няма да нахранят нашите гласоподаватели “, съобщи Пламен Абровски от Има Такъв Народ.

Изненадващо предлагането беше подкрепено от „ Възраждане “, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Въпреки това гласовете не стигнаха и то беше отхвърлено.

Заседанието на депутатите продължава, като се чака идната точка е основаване на комисия, която да ревизира изпълнителната власт през последната 1 година от 12 май до 12 май – този четвъртък се назначава тъкмо една година от назначението на първото служебно държавно управление.

Тази комисия ще би трябвало да ревизира всички меморандуми и писма за планове, които са подписани в границите на три кабинета.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР