Депутатите приеха окончателно да има механизъм за контрол върху главния

...
Депутатите приеха окончателно да има механизъм за контрол върху главния
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно да има механизъм за контрол върху главния прокурор

Депутатите одобриха дефинитивно да има механизъм за надзор върху основния прокурор. Това стана по време на съвещанието на Народното събрание, на което се гледат на второ четене измененията в Наказателно-процесуален кодекс.

Депутатите по предложение на ГЕРБ одобриха със 17 гласа да се освобождават ръководителите на висшите съдилища. Само „ Възраждане се въздържаха, а Българска социалистическа партия напуснаха залата преди въобще да стартира разискването на измененията. Общо 209 депутати гласоподаваха.

Часове откакто парламентарната Правна комисия одобри измененията на второ четене, ненадейно те бяха вкарани и в пленарна зала. Това не се хареса на огромна част от депутатите.

От парламентарната естрада Корнелия Нинова сподели, че това бързане има за цел да бъде свален Иван Гешев, текстовете да бъдат атакувани пред конституционния съд и да бъде непокътнат имунитетът на Бойко Борисов.

От „ Възраждане ” оповестиха, че текстовете са политическо съглашение, тъй като са писани от хора, които в никакъв случай не са влизали в правосъдна зала, нито схващат от работата на държавното обвиняване.

От Политическа партия отвърнаха, че текстовете са писани към този момент няколко Народното събрание и те са задоволително изчистени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР