Депутатите приеха на второ четене Закона за корпоративното подоходно облагане.

...
Депутатите приеха на второ четене Закона за корпоративното подоходно облагане.
Коментари Харесай

Какво промениха в Закона за корпоративното облагане

Депутатите одобриха на второ четене Закона за корпоративното подоходно облагане. Промяната е направена във връзка с необходимостта от цялостно въвеждане в националното данъчно законодателство на европейска инструкция за определяне на правила против практиките за отбягване на налози, които директно засягат действието на вътрешния пазар.

Когато едно или повече задгранични формирания, които са свързани предприятия и общо държат директно или индиректно 50 на 100 или повече от правото на глас, дяловият капитал или правото върху каузи от облагата на учредено или открито в страната хибридно образувание, което не е данъчно задължено лице, се намират в пълномощия или юрисдикции, които смятат хибридното образувание за данъчно задължено лице в България, то това хибридно образувание се приравнява на юридическо лице за задачите на закона.

Печалбите и приходите на хибридното образувание се таксуват по реда на закона, доколкото същите не са обложени по различен метод в страната или според законодателството на друга пълномощия. Това не се ползва за групова капиталова скица. Колективна капиталова скица е капиталов фонд или скица, които дават отговор по едно и също време на следните условия:

имат голям брой собственици;

имат диверсифициран портфейл от скъпи книжа;

предмет са на нормативна уредба за отбрана на вложителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР