Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за ДДС,

...
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за ДДС,
Коментари Харесай

Законовите промени ядосаха ресторантьорите

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за Данък добавена стойност, в които беше признато, че няма да се заплаща в заведенията, в случай че не ни е издадена касова записка. На този декор Данък добавена стойност за заведенията за хранене остана 9%, само че с условия.

" Това, че някои текстове, 100% недомислени и по никакъв метод некоментирани с браншовите организации, са признати на първо четене, не значи, че ще бъдат признати на второ четене. Да се надяваме, че разсъдъкът ще надделее и тези противоречиви проби няма да бъдат признати в окончателното гласоподаване, в което съм уверен ", коментира председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов в студиото на " България заран ".

По думите му практиката за неиздаване на касови бонове от дълго време е минало и на доста места има задоволително съществени текстове в закона.

" Ние сме единствената страна в ЕС , която има наказване за неиздаване на касов бон наложително затваряне на обекта за 14 дни. Не е ясно през последните години за какво в обществото се вменяват настроения против нашия отрасъл. В сферата на услугите при над 90% от дейностите никой издава касов бон. Лобизъм е да желаеме да налеем милиони и милиарди в банките, които са нараснали неведнъж таксите си ", сподели Коларов.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на СЗБ акцентира, че всяко уважаващо себе си заведение разполага с ПОС терминал - не тъй като страната по този начин е споделила, а тъй като това облекчава клиентите.

" По-голям % от хората, които употребяват ПОС терминали, са чужденците. Има и българи, само че огромен % от оборота влиза в кеш. Всички тези пари ние би трябвало да ги вкараме в банка, да платим такси за внасяне, да платим за преводите, след което личният състав да си изтегли парите и още веднъж да заплати такси. Не е ли това лобизъм? ", попита гостът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР