Депутатите приеха на първо четене актуализацията на държавния бюджет. В

...
Депутатите приеха на първо четене актуализацията на държавния бюджет. В
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене актуализацията на Бюджет 2022

Депутатите одобриха на първо четене актуализацията на държавния бюджет. В нея е заложено нарастване на пенсиите и антикризисните ограничения. Бюджетът е признат на първо четене със 133 гласа " за " и 103 " срещу ".

От Има Такъв Народ оповестиха, че го поддържат на първо четене, само че го и разкритикуваха с аргумента, че не планува промени. Също по този начин обявиха, че ще предложат промени сред двете четения.

" Очакванията на финансовото министерство могат да алармират, че повишението на разнообразни прагове по административен ред по-скоро са довели до повишение на сивия бранш и тук би трябвало да бъдем доста деликатни ", съобщи Любомир Каримански.

От Движение за права и свободи обърнаха внимание на нарастването на новия дълг с 3 милиарда лв., съобщи Българска национална телевизия.

" Има проблеми с дълга, не толкоз с неговия размер, не толкоз таванът, би трябвало да се възнамерява по-добре. И казусът с дълга е, че досега не емитирахме дълг. Емисията най-вероятно няма да се случи. Оттук нататък сега доходността по задълженията на страни от еврозоната внезапно се качва ", съобщи Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Сериозни рецензии против бюджета изрекоха от ГЕРБ-СДС и от " Възраждане ". Според тях той няма да може да бъде изпълнен и ще се наложи нова актуализация.

" Механизмът на взаимоотношение на съдружните сътрудници, в случай че това държавно управление продължи да ръководи до края на годината, няма да е последна ", съобщи Кирил Ананиев.

" Можем да го назовем за по-кратко бюджет за избавяне на кожата на държавното управление, посредством мнима отбрана на хората и бизнес заради високата инфлация, която той ще продължи да образува. Това е бюджет на повишени обществени разноски, без да разчита съответни капиталови поректи ", съобщи Костадин Костадинов, водач на " Възраждане ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР