Депутатите приеха декларация във връзка с операцията на Руската федерация

...
Депутатите приеха декларация във връзка с операцията на Руската федерация
Коментари Харесай

НС с декларация за войната, но пак не е обща

Депутатите одобриха декларация по отношение на интервенцията на Руската федерация в Украйна. В нея се показва поддръжка за съдружниците от Европейски Съюз и НАТО при разискването на пакет от ограничения, в това число наказания, за деескалация на спора. Позицията не е обща и беше на път да се провали, защото Българска социалистическа партия и Възраждане не поддържаха глобите против Русия.

В документа се декларира поддръжка за българското държавно управление да предприеме нужните ограничения, „ съответстващи на сериозността на провокациите на интернационалната архитектура за сигурност, поддържа българското държавно управление да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската държава”.

В декларацията се отбелязва още, че Народно събрание поддържа българското държавно управление да упорства отбраната на живота и здравето на цивилните жители от района да бъде безспорен приоритет.

На собствен ред от Българска социалистическа партия обявиха, че осъждат военните дейности, само че не поддържат декларация на Народно събрание. По време на гласуването обаче единствено 1 народен представител от Левицата гласоподава против глобите, а останалите 18 бяха "въздържал се ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР