Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии -

...
Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии -
Коментари Харесай

Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии

Депутатите още веднъж не избраха ръководители на трите противоречиви комисии - спортна, земеделска и по правата на индивида. За Комисията на младежта и спорта - от „ Продължаваме промяната “ още веднъж предложиха Радостин Василев, а от Движение за права и свободи - Халил Летифов. И двамата бяха отхвърлени.

За Комисията по земеделие депутатите отхвърлиха още веднъж и кандидатурата на Иван Христанов. За Комисията по правата на индивида не бяха направени номинации.

С цялостно единогласие Комисията по правни въпроси оглави Радомир Чолаков от ГЕРБ, а по конституционни въпроси - Атанас Славов от " Демократична България ".

Комисията по правни въпроси ще се състои от 23-ма членове. За неин ръководител беше определен Радомир Чолаков от парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. Негови заместници ще са: Милен Матеев („ Продължаваме Промяната “), Ертен Анисова (ДПС), Петър Петров („ Възраждане “) и Явор Божанков („ Българска социалистическа партия за България “).

Останалите членове на комисията са:

Анна Александрова, Бранимир Балачев, Марин Маринов, Ралица Ангелова, Рая Назарян (ГЕРБ-СДС);
Петър Куленски, Стою Стоев, Мирослав Иванов и Рена Стефанова (ПП);
Хамид Хамид, Цветан Енчев, Гюнер Ахмед (ДПС);
Цвета Рангелова и Златан Златанов („ Възраждане “);
Мая Димитров („ Българска социалистическа партия за България “);
Надежда Йорданова, Людмила Илиева („ Демократична България “);
Александър Николов („ Български напредък “);

Комисията по конституционни въпроси ще се състои от 14  народни представители от всички парламентарни групи. Тя беше управлявана от Атанас Славов от ПГ на „ Демократична България “. За негови заместници бяха избрани Росен Желязков (ГЕРБ-СДС), Васил Пандов („ Продължаваупи. Тя ме Промяната “), Гюнер Ахмед (ДПС), Златан Златанов („ Възраждане “),

Останалите членове на тази комисия са:

Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС);
Никола Минчев („ Продължаваме Промяната “);
Мустафа Карадайъ (ДПС);
Александър Арангелов ( " Възраждане " )
Смиляна Нитова и Иван Ганчев („ Българска социалистическа партия за България “)
Христо Иванов (ДБ)
Румен Йончев, Надежда Самарджиева („ Български напредък “);

Преди няколко дни депутатите от 48-ия парламент взеха решение да разделят Комисията по конституционни и правни въпроси на две. Правна комисия и комисията по конституционни въпроси ще се образуват след обнародването на разделянето им в Държавен вестник.

Трети ден разногласията за разпределението на комисиите в Народното събрание не стихват. Вчера проблем се оказа спортната комисия, която от " Продължаваме Промяната " се надяваха да получат, съгласно първичните им диалози с останалите.

Те упрекнаха непосредствено Движение за права и свободи в операции и във външна интервенция от страна на президента и служебния министър на спорта Весела Лечева. Нещо, което Лечева отхвърли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР