Депутатите отмениха изискването в сградата на Народното събрание да се

...
Депутатите отмениха изискването в сградата на Народното събрание да се
Коментари Харесай

Депутатите отмениха зеления сертификат за влизане в парламента

Депутатите анулираха условието в постройката на Народното събрание да се влиза след показване на зелен документ. Решението идва единствено ден, откакто отпадна условието за зелен документ за достъп до публичните здания.

Изискването в Народното събрание да се влиза единствено с уверение за имунизиране, за преболедуване, за съществуване на антитела или след негативен тест за ковид и бе признато след дълго отсрочване и то в пик на новите случаи. Правилата предвиждаха на входовете на постройката да има опция за антигенни проби като депутатите си ги заплащаха, а разноските за тестването на сътрудници, чиновници на администрацията на Народното събрание и за публицисти се поемаха от бюджета на Народното събрание.

Проверката на зелените документи пък се правеше посредством специфични машини. Въпреки разпоредбите, депутатите от " Възраждане ", даже и имунизираните от тях, влизаха в постройката без да показват документ. Още при приемането на самото решение беше ясно, че няма по какъв начин депутатите да бъдат спрени да влизат в постройката и да извършват отговорностите си. Именно от това се възползваха и депутатите на Костадин Костадинов.

Искането за отпадането на зеления документ бе импортирано точно от " Възраждане " още през януари, само че до момента болшинството избягваше вкарването му в програмата на Народното събрание. Отпадането на условието сега е предстоящо, защото новозаразените на дневна база понижиха доста и наподобява вълната на пандемията мина.

По време на дебатите Александър Симидчиев означи, че предлагането за отпадане на зеления документ за достъп до Народното събрание не е било разпределено на парламентарната комисия по опазване на здравето, а въпреки всичко това е здравен въпрос. " Проблемът не е митичен, както някои политици настояват, а здравен и постоянно ставаме очевидци на политизиране на тематиката ", уточни той и добави, че " Демократична България " поддържа концепцията.

" За разлика от политиците, на лекарите и научните служащи се постанова да четат данни и тогава да приказват. Имаше доста политически изявления от тази естрада, уповавам се да няма повече талази, в които да умират близо 39 хиляди български жители, а доста други да бъдат инвалидизирани ", сподели ръководителят на здравната комисия Антон Тонев от " Продължаваме промяната ".

В отговор ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че решенията по рецесията с ковид " бяха напълно политически през цялото време ", и днешното решение също е такова.

Нека не влизаме в тема, в която приказваме за положителни специалисти и неприятни политици, прикани той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР