Депутатите отхвърлиха предложението на Има такъв народ за по-облекчени условия

...
Депутатите отхвърлиха предложението на Има такъв народ за по-облекчени условия
Коментари Харесай

НС отхвърли предложението на ИТН за по-облекчени условия за провеждане на референдум

Депутатите отхвърлиха предлагането на " ИТН " за по-облекчени условия за осъществяване на референдум. " За " измененията в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление гласоподаваха 58 народни представители, двама бяха " срещу " и 86 " въздържал се ".

Част от заложените промени предвиждаха:
да отпадне прагът на присъединяване - условието за избран брой дали своят вот на референдума, с цел да е годен резултатът от допитването.намаляване на броя подписи, нужни за свикването на референдум.допитванията да се организират на датата на избори, с цел да се насърчи присъединяване в тях.
" Днес стана ясно, че сглобката потвърдиха, че за следващ път не им пука за жителите за опцията свободно да организират референдуми. Единственото, от което им пука е личното им оцеляване. Когато би трябвало Асен Василев да открадне едни пари или Делян Пеевски да отбрани своите ползи, закони се одобряват на две четения в един ден, само че когато става въпрос за демократичния избор на жителите, вие го спряхте. Това гласоподаване през днешния ден трябваше да е надпартийно ", разяснява депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Народните представители отхвърлиха и препоръчаните от " Възраждане " промени в Изборния кодекс. Те плануват ограничение регистрацията от единствено един IP адрес за откриване на секции в чужбина, увеличение състава на ЦИК от 15 на 25 члена, унищожаване на квалифицираното болшинство за взимане на решения от ЦИК, осъществяване на цялостен видеозаписи на целия избирателен развой, който не е обществен и да се употребява единствено пред съда за доказване на нарушавания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР