Депутатите от комисията отхвърлиха внесеното от Анна Александрова от ГЕРБ-СДС

...
Депутатите от комисията отхвърлиха внесеното от Анна Александрова от ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Ресорната парламентарна комисия одобри промени в Закона за достъп до обществена информация

Депутатите от комисията отхвърлиха импортираното от Анна Александрова от ГЕРБ-СДС и група народни представители предложение – заявката за даване на достъп до социална информация да съдържа с изключение на трите имена също и ЕГН на заявителя. 

 

Експерти от цивилен организации се оповестиха срещу предлагането с аргумента, че то е противоконституционно. 

Калина Константинова от ПП-ДБ добави: “И да се одобри по този метод текстът, той по никакъв метод няма да способства за възстановяване и за превантиране на тези злоупотреби ”.

 

Комисията одобри предлагането на Божидар Божанов от ПП-ДБ заявката да може да съдържа адреса за преписка със заявителя или единодушие за потребление на профил в системата за несъмнено електронно връчване.

 

“Тъй като сега отводите от даване на информация се връчват единствено по непрекъснат адрес на хартия и, в действителност, няма по какъв начин да се връчи по електронен път, тъй като законът не го планува.

 

За това прибавяме, че в заявката, в случай че човек уточни, че желае да му бъде връчено по електронен път, надлежно даде задоволително данни за това, да разпознава профила си в системата за несъмнено връчване, то да може да му бъде връчено по електронен път отвод ”, изясни той.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР