Депутатите от БСП ще настояват бюджетът за образование през идната

...
Депутатите от БСП ще настояват бюджетът за образование през идната
Коментари Харесай

Депутати от БСП настояват за увеличение на бюджета за образование с 400 милиона лева

Депутатите от Българска социалистическа партия ще упорстват бюджетът за обучение през идната година да бъде повишен с 400 милиона лв.. От левицата оферират 100 млн.лева да бъдат планувани за просвета и нови технологии. Това разгласи в петък във Велико Търново проф. Анелия Клисарова.

Според плановете на парламентарната група на партията средствата за приблизително и висше обучение би трябвало да доближат до 3,8 милиарда лв., а процентът от брутния вътрешен артикул за обучение да бъде повишен до 4, 8 на 100.

„Година и два месеца след влизането в действие, новият закон за предучилищното и учебно обучение, освен не донесе промяна, а създаде“, посочи проф.Клисарова.

От Българска социалистическа партия са изготвили оферти за нови способи, свързани с финансирането на учебните заведения, с които да се промени практиката на делегираните бюджети.

„Предложенията плануват увеличение на средствата за условно непрекъснати разноски и материалната база, както и понижаване на броя на учениците в дадена паралелка, за сметка на нарастването на броя на паралелките. Така ще бъде обезпечена работа за повече учители и ще се усъвършенства качеството на обучението“, показа е проф. Клисарова.

От Българска социалистическа партия са безапелационни, че в цялата система на образованието по всеки обособен предмет би трябвало да има по един учебник, а самостоятелният метод да бъде обезпечаван с по три безвъзмездни пособия, съобразени с развиването на учениците, съгласно това дали са изоставащи или напредват по-бързо.

Народните представители от Българска социалистическа партия провеждат срещи с учители, шефове и родители във всички райони в страната, отдадени на проблемите на образованието, преди приемането на бюджета за 2018 година.

Детутатъ от Българска социалистическа партия Весела Лечева осведоми, че такава среща е проведена в петък вечерта във Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР