Депутатите оставиха регионалните дирекции на Гранична полиция“ без правото да

...
Депутатите оставиха регионалните дирекции на Гранична полиция“ без правото да
Коментари Харесай

Само Главната дирекция „Гранична полиция“ може да иска ползване на СРС-та от съда, регионалните – не

Депутатите оставиха районните дирекции на „ Гранична полиция “ без правото да желаят непосредствено от съда позволение за потребление на специфични разследващи средства. Проектът бе подсилен само от „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “.

Според сегашния закон такова позволение може да желае единствено Главна дирекция „ Гранична полиция “. Регионалните дирекции би трябвало да изискат позволение от шефа на ГДГП, след което да го показват пред съответния областен съд, който да издаде позволение. Според вносителите от Министерския съвет това „ голословно усилва нужното време и запаси (финансови и човешки), свързани с настояването за потребление на СРС “.

Това, което нас ни смущава, е, че претекстовете на вносителите бяха, че се постанова това увеличение с неоправдани транспортни разноски, изясни Цвета Рангелова от „ Възраждане “. Тя добави, че и в този момент има ред да се преодолее превозването на документи и забавянето в случаи на неотложни условия.

В 21 век в система на електронизация да сътворяваме още един орган, който ще желае потребление на СРС с това, че ще се платят някакви пари за транспортни разноски, е несериозно, добави тя.

Бившият Министерство на вътрешните работи министър в кабинета „ Петков “ Бойко Рашков обаче отбрани законопроекта.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР