Депутатите одобриха механизъм за изплащане на компенсации за високите цени

...
Депутатите одобриха механизъм за изплащане на компенсации за високите цени
Коментари Харесай

Депутатите приеха законопроект за намаляване на цените на горивата

Депутатите утвърдиха механизъм за погашение на обезщетения за високите цени на горивата. Предвижда се фирмите, които внасят ипреработватруски нефт вид “Уралс ” да изплащат ежемесечни вноски във Фонд “Сигурност на електроенергийната система ”.

Събраните във Фонда пари ще се употребяват за обезщетения за крайните консуматори, като цената на горивата се понижи с 1 лев на литър. Компенсацията ще се получава под формата на отстъпка от цената сега на зареждане с бензин, дизел, полутечен нефтен газ и природен газ.

От ГЕРБ разясниха, че по този метод ще се върне справедливостта на пазара на горивата, а потребителите ще са тези, които се възползват от изгодите от дерогацията за импорт на нефт вид " Уралс ". Според Радослав Рибарски от " Продължаваме промяната " обаче предлагането на ГЕРБ ще докара до нарастване на цените.

От Българска социалистическа партия не поддържаха законопроекта на ГЕРБ поради негативното мнение на Министерството на финансите, а някогашният народен представител на левицата Явор Божанков напомни.

От ГЕРБ чакат, че при приемане на закона и на второ четене, обезщетенията за цените на горива ще стартират да се изплащат от месец март следващата година.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР