Депутатите обсъждат искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов от

...
Депутатите обсъждат искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов от
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат освобождаването на Мирослав Иванов от поста му в НС

Депутатите разискват настояването за предварително освобождение на Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната " като заместник-председател на Народното събрание (НС) .

Искането е импортирано от трите опозиционни партии в Народното събрание - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и "Възраждане ". Според правилника на Народно събрание предлагането е признато, в случай че за него са дали своят вот повече от половината от присъстващите народни представители.

Поводът за желаната оставка на Иванов е отнемането на думата на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предишния петък, 13 май. Тогава Десислава Атанасова и вицепремиерът Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ-СДС.

Според вносителите на проекторешението държанието на Мирослав Иванов е изключително неточно по отношение на представители на трите опозиционни партии, само че най-много се демонстрира по отношение на най-голямата опозиционна парламентарна група - на ГЕРБ-СДС и нейния ръководител .

В претекстовете за настояването се показва още " редовно превишаване на права - налагане на наказване на депутат без причини и лишаване на опцията на опозицията за изявление, както и редовно несъблюдение на задължението - обезпечаване на реда в пленарната зала и съблюдаване на парламентарния устав ".



Междувременно министър-председателят Кирил Петков пристигна изненадващо в Народното събрание , оповестяват от. Премиерът направи къс коментар при влизането в постройката във връзка настояването за предварително освобождение на Мирослав Иванов.

"Той е народен представител от нашата партия и представител в Народното събрание, значимо е да го подкрепим. Щастлив съм, че цялата група е доста единна " , уточни Петков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР