Депутатите не успяха да гласува в рамките на днешното пленарно

...
Депутатите не успяха да гласува в рамките на днешното пленарно
Коментари Харесай

Парламентът не успя да приеме докрай правилника си

Депутатите не съумяха да гласоподава в границите на днешното пленарно съвещание целия Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Предложението на Асен Василев от парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ депутатите да работят до окончателното приемане на текстовете пък не беше признато. 

Пленарната зала реши член на Министерския съвет, който участва на разискване на точка от дневния ред, да може да вземе отношение, откакто получи думата от ръководителя, в границите на пет минути – до момента ограничаване на времето не беше написано.

Не се одобри предлагането на „ Възраждане “ всяка първа сряда на месеца в програмата да влизат, с изключение на законопроекти и планове на решения, и чувания по искане на парламентарна група.

Отхвърлено беше и предлагането на Българска социалистическа партия за процедурни въпроси по метода на водене по избрана тематика думата да се дава на не повече от един депутат от парламентарна група. Отпадна обаче терминът „ негативен избор “ по предложение на левицата. Така по процедурни въпроси думата ще се дава незабавно, в случай че има направени претенции за имитация, дуплика или за пояснение на избор, друг от образуваното болшинство.

След като съвещанието беше прекъснато, депутатите ще продължат с приемането на правилника на следващия ден.

В утрешния ден се планува още разглеждане на двете обособени оферти на „ Демократична България “ и ГЕРБ за даване на военна помощ на Украйна, като проекторешението на Демократична България предлага да бъде обрисувана и рамката на модернизацията на Българската войска.

Като точка втора на следващия ден депутатите записаха разглеждане на Проект на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електрическа енергия на контролиран пазар и Проект на решение за възлагане на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия, импортирани от ГЕРБ.

Предвижда се на следващия ден да има и чуване на служебния министър на енергетиката Росен Христов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР