Депутатите не приеха проект на решение за създаване на Временна

...
Депутатите не приеха проект на решение за създаване на Временна
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха комисията за детската болница в София

Депутатите не одобриха план на решение за основаване на Временна комисия във връзка построяването на " Национална многопрофилна детска болница " в гр. София. Вносители са водачът на Българска социалистическа партия и група народни представители. Народните представители гласоподаваха с 60 гласа " За ", 3 гласа " срещу " и 89 гласа " въздържали се ".

Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев показа претекстовете за основаването на краткотрайната комисия. Българска социалистическа партия слушат единствено обещания за националната детска болница, само че питат с какви средства ще се случи. Временната комисия е значима и нужна и ще спомогне за определяне на обстоятелства и да привика заинтригувани страни, реализатори на целия капиталов план, с цел да се следи изкъсо и директно планът по създаване на Националната детска болница.

В подтекста на дебатите Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ съобщи, че тематиката за детската болница стартира да се изтърква от обещанията на всяка една власт да я осъществя. Какво толкоз е проблематично Националната детска болница да се построи бързо и в едни къси периоди, недоумява той. Срамно е тематиката да продължава толкоз доста години, да не знаем какво се случва и къде отиват парите като бюджет за построяването на детската болница, уточни той.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков съобщи, че предлагането на Българска социалистическа партия за основаване на краткотрайна комисия за построяването на Националната многопрофилна детска болница е прелестно. Той ще поддържа предлагането на " алените " за построяването на краткотрайната комисия.

Ченчев репликира Чолаков и съобщи, че има някакви предварителни упования за болничното заведение, само че всичко е напред в бъдещето. Ако комисията откри обстоятелствата, да изиска повече информация и да следи процеса по построяването на болничното заведение, ще има смисъл от краткотрайната комисия. Национална многопрофилна болница е жизненонеобходима, акцентира националният представител.

Бившият обществен министър в държавното управление на Кирил Петков и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия Георги Гьоков сподели, че детската болница би трябвало да я има и след 50 година блуждаене, страната е на път да направи нещо положително за децата. Остава отворен въпросът обаче къде ще се построи Националната детска болница, по думите му. Гьоков посочи, че още един надзор, който може да окаже краткотрайната комисия е дали новият здравен министър след ротацията, ще сложи като приоритет построяването на детската болница. Той се надява още при построяването на болничното заведение да има безспорна бистрота, да се отговори на въпросите на обществото и с привършване работата на комисията обществото да знае по кое време ще бъде построена болничното заведение, какви ще бъдат средствата, които ще се изразходват, да има бистрота и изясненост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР