Депутатите направиха ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси

...
Депутатите направиха ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси
Коментари Харесай

Първа ротация в парламента! Анна Александрова замени Стою Стоев в Правната комисия

Депутатите направиха ротация в управлението на Комисията по правни въпроси на Народното събрание (НС).

 

Заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) беше определена за неин ръководител, а сегашният ръководител Стою Стоев („ Продължаваме промяната - Демократична България “) беше освободен от поста и определен за заместник-председател на комисията.

 

Проекторешението за смяна в управлението на правната комисия е импортирано от Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Депутатите избраха Тома Биков (ГЕРБ-СДС) за ръководител на Комисията по културата и медиите. Той оглави комисията на мястото на Вежди Рашидов, който подаде оставка и беше освободен като депутат.

 

Парламентът одобри и решение за освобождение на Димитър Бъчваров като член на Надзорния съвет на Агенцията за обществените предприятия и надзор, поради подадена от него оставка.

 

В проектопрограмата за двата пленарни дни е също първото четене на четири законопроекта за промени в Закона за придвижването по пътищата, както и второто четене на промени в Закона за храните, в Закона за електронното ръководство и в Закона за достъп до социална информация.

В петък е планувано депутатите да прегледат годишните отчети за активността на Държавна организация “Национална сигурност ”, на Държавна организация “Разузнаване ”, на Служба „ Военно разузнаване “ и на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за 2022 година След това ще има постоянен парламентарен надзор.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР