Депутатите могат да променят минималната заплата при положение, че служебното

...
Депутатите могат да променят минималната заплата при положение, че служебното
Коментари Харесай

Ваня Григорова от ”Подкрепа”: С удължаване на бюджета служебното правителство замрази доходите на българите

Депутатите могат да трансформират минималната заплата в случай, че служебното държавно управление беше показало отговорност и беше внесло базов вид на бюджета за идната година. В сегашния случай обаче това доста мъчно може да се направи, уточни тя.

Синдикатите обаче ще настояваме пред депутатите да намерят вид тази минимална заплата да се вдигне, съобщи още Григорова.

Бизнесът може да заплаща повече на служащите, само че не желае. В момента рецесиите ги заплащат хората. Правителството отделя доста старания и пари, с цел да подкрепя бизнеса, само че изостави българските служащи, изясни Григорова.

Разбира се, че не за всички жители важи замразяването на приходите, постоянно е било по този начин. Тези, които са в по-силна позиция, постоянно могат да се договарят за по-високи заплати. Там, където има мощни синдикати, също могат да се договарят за нараствания на приходите. Но минималната работна заплата е регулатор там, където служащия е слаб, с цел да може да оцелява. А сега минималната заплата е близка до линията на беднотия. А когато се усилва инфлацията, това сигурно значи, че за хората с ниски приходи тя е в пъти по-висока, сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР