Депутатите, които представляват гражданите, трябва да бъдат на висотата на

...
Депутатите, които представляват гражданите, трябва да бъдат на висотата на
Коментари Харесай

Ковачевски поиска всички депутати да подкрепят конституционните промени

Депутатите, които съставляват жителите, би трябвало да бъдат на висотата на дилемите и всички 120 парламентаристи би трябвало да поддържат пътя на страната към пълноправно участие в Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден македонският министър председател Димитър Ковачевски във връзка идните конституционни промени.

Те ще преминат през развой на парламентарно разискване и са нещо, което страната би трябвало да извърши, акцентира министър-председателят.

Той прикани въпроси като конституционните промени да не бъдат употребявани за тяснопартийни ползи.

„ Вярвам, че всички 120 депутати би трябвало да поддържат конституционните промени, тъй като с тях се вписват елементи от други нации, които живеят тук и които са изразили предпочитание да бъдат част от нашата конституция. Ние към този момент имаме представители на нации, с изключение на македонския, които са вписани в конституцията. Има страни с до 25 нации в конституциите си като Хърватия, а това единствено обогатява публичната кохезия.

Относно нужния брой депутати, които биха дали своят вот за измененията в конституцията, това е отговорност на всеки народен представител, тъй като той има обвързване към жителите и страната във връзка с европейското бъдеще, акцентира Ковачевски.

В страната има ясно диференцирани две обединения – едната е за европейска Северна Македония и дружно с по-голямата част от жителите желае да види страната като част от Европейски Съюз, и ВМРО-ДПМНЕ и Левица, които са срещу участието в Европейски Съюз и заради тази причина непрекъснато акцентират нови аргументи, които нямат никаква връзка с действителността.

„ Втората коалиция не предлага никаква опция. Единият съдружен сътрудник на ВМРО-ДПМНЕ предлага някакъв азиатски съюз с централноазиатски страни, което е нонсенс във връзка с евроинтеграцията ”, акцентира македонският министър председател Димитър Ковачевски. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР