Депутатите избраха състава на 25-те постоянни комисии в Народното събрание,

...
Депутатите избраха състава на 25-те постоянни комисии в Народното събрание,
Коментари Харесай

Парламентът избра състава на постоянните комисии, но без ръководства

Депутатите избраха състава на 25-те непрекъснати комисии в Народното събрание, само че без тяхното управление. Те одобриха и допълнение на Правилника за организацията и активността на 49-ия парламент, съгласно което, когато няма определено управление на парламентарната комисия, съвещанието ѝ ще се води от избран от ръководителя на НС неин член. До решението се стигна, откакто парламентарно показаните партии не съумяха да реализират консенсус за установяване на ръководители. То ще влезе в действие след публикуването му в " Държавен вестник ", предават БНР и Българска телеграфна агенция. 

Първите съвещания на новосформираните парламентарни комисии ще са по график идната сряда и четвъртък, разгласи шефът на Народното събрание Росен Желязков. За сряда се отсрочи и плануваният за през днешния ден парламентарен надзор.

" Така, както се разбрахме на Председателски съвет, съвещанията ще бъдат управлявани от ръководителите, които са били от предходния парламент. Ако някой от ръководителите не е показан в тази легислатура от съответната политическа мощ, която предходния парламент е излъчила ръководител, тези, които са били водени от " Български напредък ", надлежно, ще бъдат управлявани от " ИТН ", изясни Росен Желязков, представен от БНР. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР