Депутатите гласуваха процедурните правила, по които ще се приемат измененията

...
Депутатите гласуваха процедурните правила, по които ще се приемат измененията
Коментари Харесай

Парламентът одобри процедурните правила, по които ще се приемат измененията в Конституцията

Депутатите гласоподаваха процедурните правила, по които ще се одобряват промените в Конституцията. " За " процедурните правила бяха 107 народни представители, " срещу " - 48, а един гласоподава с " въздържал се ".  Проектът на решение бе подсилен от депутатите от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи.   " Против " бяха депутатите от " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ", предава Българска телеграфна агенция.  

В хода на разискването депутатите одобриха публицистични ремонти. С една от тях се дава право на всеки депутат да прави писмени оферти за промени в Конституцията сред първо и второ четене.

Редакционната корекция бе направена от ръководителя на Комисията по конституционни въпроси - Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС). Пленарната зала я поддържа с 83 гласа " за ", пет - " срещу " и 47 - " въздържал се ". В проекторешението в началото се предвиждаше промени сред първо и второ четене да бъдат правени с болшинството, планувано в наредбите на Конституцията - от една четвърт от народните представители. Радомир Чолаков предложи въпросната наредба да отпадне, като акцентира, че конституционната процедура е всеки депутат да може да прави писмени оферти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР