Депутатите единодушно със 174 гласа за без против и въздържал

...
Депутатите единодушно със 174 гласа за без против и въздържал
Коментари Харесай

Гласуваха комисия Магнитски в НС

Депутатите единомислещо със 174 гласа " за " без " срещу " и " въздържал се " сътвориха краткотрайна комисия по случая " Магнитски ". Тя ще открива обстоятелствата и събитията по отношение на дейностите и бездействията на способените български органи във връзка наложените на 2 юни 2021 година наказания на български физически и юридически лица от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на съображение Глобалния закон „ Магнитски ”.

Точката бе гласувана единомислещо даже и без диспути.

Временна комисия ще нищи дейностите и бездействията на способените органи, които е следвало да наблюдават, да открият и ползват правните начини за санкциониране на дейности, които съставляват забележителна корупция и корист с държавни институции за добиване на персонална облага от Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков и техни сдружения с оглед наложените наказания.

Временната комисия ще изслушва представители на способените органи на държавна власт и локално самоуправление, събира информация и документи за определяне на обстоятелствата и събитията.

Комисията се основава на паритетен принцип — по двама народни представители от всяка парламентарна група. Шеф на комисията ще бъде Надежда Йорданов от „ Демократична България “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР