Депутати се появиха в пленарната зала в пълна карантинна екипировка

...
Депутати се появиха в пленарната зала в пълна карантинна екипировка
Коментари Харесай

Депутати в защитни екипи предизвикаха дискусия в залата на парламента

Депутати се появиха в пленарната зала в цялостна карантинна екипировка със защитни костюми. Това накара депутатите Валери Жаблянов да излезе на парламентарната естрада и изиска двамата депутати да бъдат отстранени от съвещанието с претекста, че в допълнение нагнетявали и стресирали ситуацията.

" В тези дни, в които цяла България е вперила взор в това избраниците на народа какъв образец дваме? Във всички вести до момента в който пътувах към Народно събрание, се говореше, че единствените места, в които не се съблюдава Закона, процедурите и заповедта на ген. Мутафчийски да сме на два метра един от различен и да не се скупчваме, това са ромския квартал Столипиново и Българския парламент “, заяви от трибуната единият от екипираните - депутатът Веселин Марешки. - Затова предлагаме и българските депутатит да вземат вмерки, с цел да са безвредни за себе си, за своите близки и за българския народ. Не би трябвало да трансформираме българския парламент да стане проводник на болестта.
Българите сега не работят, не получават заплата, по тази причина приканвам всички депутати да са безвредни, с цел да дадем образец на хората.

" Не считам, че когато българските народни представители си извършват задълженята, са извършители ", репликира пък Жаблянов.

„ В Народното събрание се вършат всички санитарни мероприятия, всички народни представители са с маски, трибуната на всеки час се хигиенизира. Правим каквото можем, само че не можем да спрем работата на българския парламент “, заяви пък ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

*Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР