Депутати от управляващата в Южна Корея партия Гражданска сила“ се

...
Депутати от управляващата в Южна Корея партия Гражданска сила“ се
Коментари Харесай

Южна Корея подготвя закон за забрана на консумацията на кучешко месо

Депутати от ръководещата в Южна Корея партия „ Гражданска мощ “ се причислиха към самодейността на опозицията за въвеждане на цялостна възбрана за консумация на кучешко месо в републиката. Забраната ще бъде разисквана в Народното събрание в идващите месеци, оповестява Bloomberg.

Според организацията, законопроектът се възнамерява да бъде признат на последната сесия на Народното събрание, която ще завърши на 9 декември. " Около 10 милиона южнокорейски фамилии отглеждат домашни любимци. Сега е моментът да сложим завършек на потреблението на кучешко месо ", оповестява организацията думите на ръководителя на политическия комитет на ръководещата партия Пак Дае Чул.

Както отбелязва Bloomberg, Южна Корея остава една от дребното страни в света, където културата на консумация на кучешко месо е непокътната. Въпреки това през последните няколко години размерът на консумация на кучешко месо в страната внезапно е намалял, прецизира организацията. Това се дължи на измененията в метода на живот и културата на корейското общество - по-специално броят на притежателите на домашни любимци се е нараснал в страната. Опитите за въвеждане на сходни забрани обаче към този момент се провалят заради мощната опозиция на притежатели на развъдници на кучета и заведения за хранене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР