Депутати от Европейския парламент отхвърлиха кандидатурата на Силви Гулар, издигнатата

...
Депутати от Европейския парламент отхвърлиха кандидатурата на Силви Гулар, издигнатата
Коментари Харесай

ЕП отхвърли и еврокомисаря на Макрон

Депутати от Европейския парламент отхвърлиха кандидатурата на Силви Гулар, издигнатата от Франция за еврокомисар, нанасяйки сериозен удар на френския президент Еманюел Макрон и бъдещия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

След чуването на Силви Гулар на 2 октомври, членовете на парламентарните комисии по вътрешен пазар и индустрия ѝ зададоха спомагателни въпроси, а по-късно желаеха и възобновяване на чуването.

След повторното ѝ чуване на 10 октомври, 82-ма членове на комисиите гласоподаваха против Гулар, 29 я поддържаха, а един се въздържа, заяви уеб сайтът " Политико ", базирайки се на публична и неофициална информация от Екологичен потенциал.

Силви Гулар, която е някогашен евродепутат и френски министър на защитата, бе номинирана за еврокомисар персонално от президента Макрон. Тя е от групата на либералите в Екологичен потенциал.

На предходните две чувания евродепутатите не останаха задоволени от нейните отговори по следствия, които се водят против нея във Франция – че е употребила асистентите си в Европейския парламент за вътрешнополитически цели, за работата ѝ към американски тинк-танк и за размера на нейното портфолио като нов еврокомисар по вътрешния пазар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР