Депутати от Европейския парламент освиркаха шумно лидера на Европейската народна

...
Депутати от Европейския парламент освиркаха шумно лидера на Европейската народна
Коментари Харесай

ЕП освирка Вебер, докато говореше за „незаконния арест“ на Борисов

Депутати от Европейския парламент освиркаха шумно водача на Европейската национална партия Манфред Вебер в миг, в който той говореше за ареста на някогашния български министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов, написа Offnews.

Реакцията от залата пристигна, когатоВебер съобщи: " Двама самостоятелни съдии оповестиха ареста на опозиционния водач в България Бойко Борисов за противозаконен, в действителност е съществено. Само желаех спор за върховенството на закона в България, само че ми беше отказано от Зелените. Не политизирайте нещата, когато приказваме за върховенството на закона! ".

Посред бурните освирквания се чуха апели към ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола да му вземе думата. Тя възрази, че не е взела думата на нито един представител от началото на четиричасовото съвещание.

Днес Европейският парламент трябваше да разиска случая със задържането на ръководителя на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов през март тази година по предписание на някогашния вътрешен министър в кабинета на Кирил Петков Бойко Рашков, без да приема резолюция по въпроса.

На 24 август Административният съд София-град обявизаповедта за ареста на Борисов за противозаконна. Решението му бе дефинитивно.

По-рано през днешния ден укриващият се в Дубай предприемач Васил Божков разяснява тематиката във Facebook: „ Изпратил съм в Екологичен потенциал обстоятелствата, поради които бяха арестувани Борисов, Горанови Севда. Същите обстоятелства,заради които ще бъдат съдени. “

Днес в ЕП ще се разисква ареста на Бойко Борисов. Изпратил съм им обстоятелствата, поради които бяха арестувани Борисов, Горанов и Севда. Същите обстоятелства, поради които ще бъдат съдени. #БъдетеЗдрави
Posted by on

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР