Депутатът Йордан Цонев от ДПС в Панорама“, напускайки студиото:Не знам

...
Депутатът Йордан Цонев от ДПС в Панорама“, напускайки студиото:Не знам
Коментари Харесай

ТОВА, КОЕТО СЕ ВЪРШИ В ЗАДКУЛИСИЕТО ГО ЧУХМЕ ОТ ПОКРИВИТЕ. ПРИЗОВАВАМЕ РАДЕВ ВЕДНАГА ДА ОБЯВИ ДАТА ЗА ИЗБОРИТЕ, ИНАЧЕ – ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ!

Депутатът Йордан Цонев от Движение за права и свободи в „ Панорама “, напускайки студиото:

Не знам за кой път пристигам с голямо наслаждение, да кажа в това предаване, по моя персонална преценка най-хубавото политическо предаване, задоволително качествено и интелигентно. Винаги съм бил подготвен да давам отговор на всички въпроси. Но в днешната обстановка ще бъда по друг.

Скандалният запис който изтече през днешния ден, сподели няколко неща, които ние приказваме от 6 месеца. Показа същинското лице на това ръководство. Показа задкулисието на това ръководство. Показа всичко това, което се трансформира в норма, нарушаването на Конституцията се трансформира в национализъм.

Показа, че зад маската на угриженост, че по време на война не би трябвало да вървим на избори, че би трябвало да се борим с корупцията, че би трябвало да оказваме помощ на хората и по този начин нататък. Всъщност, концепцията е да се сътвори бухалка против политическия конкурент. И разиграването на фарса „трети мандат“ има за цел да се сътвори бухалка против политическия конкурент в лицето на Рашков и КПКОНПИ. Има за цел да се бави топката, с цел да се реши казуса и с регулатора.

Това с бухалката не беше единствено откъс. Това сподели това, което ние виждаме със самата същина на закона. С противозаконния арест на ръководителя на опозицията. Онова, което видяхме да прави Рашков, по време на два от трите избора предходната година. Онова, което направи Кирил Петков с нарушаването на Конституцията.

Не можем да останем глухи, слепи и неми за всичко, което се случва през последните 6 месеца. Не можем да останем безучастни към рушенето на българската държавност. През последните 6 месеца българската държавност се разрушава с усилени темпове. Това е очевидно от всички. Как са скарани институциите.

Какво се случва по време на война? Каква е координацията сред институциите? Лицемерието, фалша, измамата, корупцията – всичко това българското общество го вижда в доста ярки тонове.

Скандално е потреблението на третия мандат, с цел да се вземат решение проблеми, които може да се решат след излъчването на държавно управление. Никъде в Конституцията не е казано, че мандатоносителят може да бави топката за друго, с изключение на за сформиране на държавното управление.

Къде го има това в Конституцията? Стана норма Конституцията да се трансформира във врата в полето. Мандатът е единствено за сформиране на държавно управление.

Когато изтича този запис и виждаме задкулисието във властта. Самото разиграване на мандата. Технологията кой какво е споделил, кой какво е направил, кой кого е трябвало да в профил, да накаже. Как е трябвало едни партии да кажат по какъв начин други партии да си сменят ръководителите на парламентарните групи.

Не разбирате ли по какъв начин разрушавам партийната система, по какъв начин разрушавам демокрацията, държавността?

Вижте, ние призоваваме от Движение за права и свободи Корнелия Нинова незабавно да върне този мандат, още в понеделник. Не виждаме действителни старания за сформиране на кабинет, само че чухме, че мандатът се употребява за други цели.

Второ, призоваваме президента Румен Радев незабавно да разгласи дата за избори. Предупреждаваме, че в случай че това не се случи, ние си резервираме правото с всички законови дейности да защитим българската Конституция и държавност. Протест, гражданско непокорство, овакантяване на Народното събрание. За нас това е рушене на държавността, тя да не е мащеха. Ние единствено нея имаме.

Това, което през днешния ден стана, ръководителят на Движение за права и свободи го сподели в една декларация от парламентарната естрада, в която характеризра тъкмо какво съставлява тази власт. Нарушаването на конституцията, задкулисиети, преодоляването на институциите, борба за министерства и запаси.

За мен е задоволително скандално всичко, което се случи с появяването на този запис. Не като самия запис, а като технологията, която разкри.

В това студио постоянно съм позвал откъс от Евангелието или Библията. Спасителят споделя няма нищо прикрито, което да не се открие, скрито, което да не се узнае. Това, което сте споделило на мрачно, то ще се чуе на видило. И каквото сте споделили в скривалищата, то ще бъде разгласено от покривите. Днес това, което се прави в задкулисието, го чухме от покривите.

Искам да ви помоля за следното. Много безпределно почитам вашето предаване, защото считам, че няма друга тематика, която аз да разясня в предаването, считам, че това, което се случва би трябвало да мине през съда на гласоподавателя. Смятам, че хората би трябвало да чуят този запис, с цел да видят по какъв начин действа тази власт и да се явим на избори.

Искам да ми позволите да се отдръпва, тъй като няма да разясня друга тематика.

Afera.bg
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР