Депутатът Явор Божанков се отцепи от своите и за военната

...
Депутатът Явор Божанков се отцепи от своите и за военната
Коментари Харесай

Извънредно: Изключиха депутата Божанков от „БСП за България“ след емоционална реч в подкрепа на Украйна

Депутатът Явор Божанков се отдели от своите и за военната помощ за Украйна. След това той бе изключен от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, научи „ Флагман “.

Божанков бе единственият от групировката, който поддържа днешното решение на Народното събрание за изпращане на оръжие за Украйна. Припомняме, че отново единствено той от соцформацията се изправи против своите съратници в Народното събрание за измененията в Изборния кодекс, с които се върнаха хартиените бюлетини.

Днес Божанков обаче излезе на парламентарната естрада и разгласи позицията си на висок глас с прочувствена тирада, оборвайки причините на своята политическа мощ.

„ Не мога да се съглася с тезата, че това решение включва България във войната по простата причина, че даже прилежаща Македония изпрати оръжие доста от дълго време, Чехия, цяла Европа. Никой не е влезнал директно във войната, не би трябвало и българските жители да се плашат, а те се плашат с политическа цел, тъй като – да, такова въодушевление има, само че нашата работа като водачи, нашата отговорност е да водим българския народ и въпреки да е мъчно и въпреки хората да са построили някакво мнение, ние би трябвало да водим тях, а не да гледаме публичното мнение, накъде духа вятърът и ние да опънем платната, с цел да се понесем по течението на публичния спор “, сподели Явор Божанков.

„ Това е исторически миг освен за България, за Европа. Решението е алегорично. То е значимо и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор. Неотдавна Русия ни разгласи за неприятелска страна и то когато бяхме прекомерно другарски настроени – нито оръжие пращахме, нито, както споделят някои, сме взели участие в спора, само че въпреки всичко Русия ни разгласи за неприятелска страна. И това е тяхното отношение към нас. Няма нищо общо историческата признателност, няма нищо общо нашето почитание към съветската просвета с действителността през днешния ден и с обстоятелството, че Русия е агресор, и с обстоятелството, че Русия атакува Украйна, и с обстоятелството, че целият цивилизован свят зае тази позиция “, разгласи още депутатът-бунтар, с което провокира овации от съперниците на Българска социалистическа партия в залата.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР