Депутатът Венко Сабрутев от Продължаваме Промяната отговори в ефира на

...
Депутатът Венко Сабрутев от Продължаваме Промяната отговори в ефира на
Коментари Харесай

Сабрутев от ПП отговори на ГЕРБ за цените на горивата

Депутатът Венко Сабрутев от „ Продължаваме Промяната ” отговори в ефира на на Делян Добрев от ГЕРБ, които твърди, че българската рафинерия не употребява американски нефт вид „ Брент ”, а уралски петрол, който е доста по-евтин, а цената на горивата у нас е скочила с над 30% през последната година – с толкоз е поевтинял и въпросният нефтов артикул.

" С разликата от 1 лев в литър гориво някой прибира по 1 млн. лв. дневно ", сигнализира още депутатът от ГЕРБ преди няколко дни.

По думите на сътрудника му от „ Продължаваме Промяната ” Добрев прави две внушения с това изявление – едното е, че държавното управление дефинира цените на горивата и второто – че те порастват единствено в България. Според зам.-председателя на Комисията по бюджет цените на горивата порастват поради по-високото ползване и войната в Украйна.

„ Истината е, че Комисията за защита на конкуренцията не работи - нещо, за което ние алармираме много от дълго време ”, сподели Венко Сабрутев във връзка това, че тя не се е самосезирала след изявлението на Делян Добрев . Той акцентира, че майката на депутата от ГЕРБ Александър Ненков е ръководител на отрасловата комисия.

Делян Добрев изиска да се включи по телефон в ефира на „ Здравей, България ”, с цел да отговори на Венко Сабрутев. По думите му не е съответстващо да се съпоставят цените на горивата у нас с тези в Гърция, тъй като южната ни съседка купува по-скъп нефт. Добрев упрекна сътрудника си от Политическа партия в корупция, а той, от своя страна, върна нападката, само че го укори за непросветеност.

Основният спор е за това д али страната ни купува съветски нефт за 78 $ за барел, а заплаща като за „ Брент ”, който, по думите на депутата от ГЕРБ, коства 120 $.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР