Депутатът Венко Сабрутев от Продължаваме промяната извади нож на доскорошните

...
Депутатът Венко Сабрутев от Продължаваме промяната извади нож на доскорошните
Коментари Харесай

Сабрутев отписа кабинета. Извади нож на ИТН

Депутатът Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната ” извади нож на досегашните сътрудници на партията в кабинета – „ ИТН ”.

Той упрекна Има Такъв Народ, че е излязла от обединението поради правосъдната промяна „ Има Такъв Народ напуснаха държавното управление, тъй като ние входирахме закона за КПКОНПИ, тъй като разбихме мега корупционната скица на „ Капитан Андреево “. Защото отказахме да дадем 4 милиарда на четири компании “, сподели Сабрутев пред бТВ.

Надявам се президентът да даде мандата на Демократична България, съобщи още Сабрутев. Той добави, че са подготвени да вземат участие в договаряния за сформиране на нов кабинет, с цел да се резервира политическата и икономическата непоклатимост на страната, само че бе песимистичен за бъдещето му.

„ Изготвихме извънредно ясна стратегия с ясни цели, подредени във времева рамка. За, страдание не срещнахме поддръжка от 121 народни представители, които да поддържат продължаването на битката с корупцията. Въпросът е, в случай че се сформира кабинет със същия състав каква би била разликата в този кабинет? Колко резистентен би бил той? Не сме подготвени да търгуваме с обещанието ни за нулева корупция “, добави Сабрутев. Той акцентира, че сформиране на безпринципна коалиция, без ясни цели, без ясна законодателна и времева рамка няма бъдеще в този парламент.

Сабрутев няколко пъти повтори, че Политическа партия няма да се откаже от обещанието си за нулева приемливост към корупцията и остави усещането, че по-скоро ще има избори, в сравнение с кабинет. Вчера сътрудника му Андрей Гюров сподели, че с Има Такъв Народ, които са съборили кабинета, в една нова коалиция няма да бъдат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР