Депутатът Радостин Василев твърди, че Татяна Дончева го е убеждавала

...
Депутатът Радостин Василев твърди, че Татяна Дончева го е убеждавала
Коментари Харесай

Имало ли е опит за разцепление на ПГ на Има такъв народ?

Депутатът Радостин Василев твърди, че Татяна Дончева го е убеждавала да отдели част от групата на Има Такъв Народ, с цел да се сформира държавно управление, в случай че президентът връчи третия мандат на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Дончева съобщи, че ще си търси правата по правосъден ред. Специализираната прокуратура се самосезира във връзка обществено изнесени данни в медиите, които съдържат изказвания за корупционно държание на депутат от 46-тото Народно заседание.



Радостин Василев още веднъж и пред Българска национална телевизия удостовери, че камерите пред неговата адвокатска адвокатска фирма са записали по какъв начин Татяна Дончева влиза и излиза от офиса му. Той обаче неведнъж акцентира, че самият не е отправял обвинявания и изказвания, че тя му е предложила рушвет, само че описа, че е пишела на листче някакви неща - имена на депутати от Има Такъв Народ и сумата от 500К.

" Тя смята управлението на партията за ненормални хора, тамагочита, които не са подобаващи за водене на диалози. Спомена Ива Митева, сподели, че няма лидерски качества, не може да я употребява очевидно за нищо, загатна Хиновски...

Заприлича ли ви на рушвет?

- Не е значимо на какво ми наподобява. На мен ми замязя на отвратителна среща с един състезател от 25 години, който трябваше да бъде помолен към този момент да напусне моя офис, тъй като един час и половина го слушах по какъв начин наскърбява безусловно всички и по този начин си мислеше, че ще завоюва някакво мое доверие ", сподели Радостин Василев.



Василев съобщи, че в случай че Дончева извърши заканата си да го съди, ще се срещне и с доста по-тежка истина.

Темата разяснява и зам.- ръководителят на Народното събрание от Има Такъв Народ Виктория Василева, която сподели, че не е сюрпризирана от дейностите на Татяна Дончева, тъй като очевидно по този начин в годините са се образували парламентарни болшинства.

" Самият факт, че са се опитвали посредством него да уговарят по някакъв метод хора да се цепят от парламентарната група, да излизат, да гласоподават за избрани неща, това към този момент не е ОК. А какво е пишело на листа, мисля, че към този момент безусловно никой не го интересува. Самият факт, че изобщо това нещо се е случило. А и знаете, че тези неща, те по този начин по този метод го вършат ", сподели Василева.

Темата разяснява и Тошко Йорданов:

Има ли рушвет или няма рушвет в последна сметка?
- Не знам на вас по какъв начин ви наподобява, в случай че някой...

На вас по какъв начин ви наподобява?
- На мен ми наподобява подозрително по принцип "



Партиите на митинга също разясниха тематиката. Мая Манолова попита за какво спецпрокуратурата не се е сезирала за кюлчетата и банкнотите на Бойко Борисов, а се смосезира тъкмо когато Татяна Дончева се афишира за закриването ѝ.

" Много показателно е, че сега, в който правната комисия и Народното събрание се занимава със закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата те се самосезираха точно против народен представител - острието на настояването да бъдат закрити тези структури ", сподели Манолова.

Николай Хаджигенов пък назова цялата история " още един мотив Народно събрание да бъде необуздано "

" За мен персонално политическите ни връзки, доколкото въобще ги имаше с Татяна Дончева завършиха предния път като отиде да се пазари с Българска социалистическа партия.

Има ли мотив за правосъдно гонене от всичко това, което видяхме?

Не, това е... в естествени обстановки би било пъклен смешно. Седят и си мерят политическите алабалистики ", сподели Хаджигенов.

От Виена, където е на парламентарен конгрес, Татяна Дончева разяснява тематиката пред БНР.

" Нямам никакъв избор с изключение на да подхваща съответни правосъдни дейности против Тошко Йорданов и Радостин Василев. Радостин Василев обществено споделя, не мога да кажа, че тя ми е предложила рушвет, само че както виждате, той беше пък записал и диалога ", сподели Дончева.

Във Facebook Слави Трифонов написа, че в първото си изявление за медиите още нощес Татяна Дончева е удостоверила, че се е виждала с още десетина депутати от Има Такъв Народ, което съгласно него е задоволително доказателство против опитите и да разцепи групата.





Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР