Депутатът Радослава Чеканска и Ивайло Константинов остро осъждат с декларация

...
Депутатът Радослава Чеканска и Ивайло Константинов остро осъждат с декларация
Коментари Харесай

Народният представител Чеканска и председателят на ГЕРБ - Дупница Константинов с остра декларация към кмета Първан Дангов

Депутатът Радослава Чеканска и Ивайло Константинов остро осъждат с декларация грубото и надменно отношение на кмета Първан Дангов.

В декларацията се споделя:

" Уважаеми съграждани, През последните седмици станахме очевидци на извънредно тежки спорове сред кмета на община Дупница Първан Дангов и определени кметове на обитаеми места, които бяха издигнати и подкрепени от Политическа партия ГЕРБ на извършените локални избори. От разнообразни медийни изявления видяхме и чухме жестоко и надменно държание, което е в прорез със заеманата служба и властови позиции от страна на новия градоначалник Първан Дангов. Станахме очевидци на забележима корист с власт, размахване на пръст и звук на границата на нормалността. Погазване на човешки права и престижи, което е неприемливо в едно модерно и демократично общество. Към кметовете на селата Баланово и Червен брег - Явор Митов и Славчо Димкин, обществено бяха отправени обиди, квалификации и закани. Подобно е отношението и към поданици на обитаеми места, които са последователи на Политическа партия ГЕРБ. Това е неприемливо. И тук не става въпрос за партийна принадлежност, а за тъпчене на правото на свободен избор и отстояване на цивилен позиции. Само за два месеца в съществени стожери за упражняването на властта се трансфораха реваншизмът, популизмът, арогантността и репресията. Езикът на омразата, заканите и внушаването на боязън се постановат като жанр и метод на ръководство. От спечелването на изборите от претендента на Българска социалистическа партия Първан Дангов, общината ни се ръководи по метод, който слага Дупница в извънредно отрицателна светлина. Нарушен е разговорът сред представителите на локалната власт, институциите, другите съсловни организации, спортни клубове, управления на общински сдружения и други Липсват стратегия и ясна визия за ръководството на община Дупница. Няма небосвод за бъдещето. За сметка на това ставаме очевидци на очевидна проява, целяща реституция на знаци, способи и способи на ръководство, присъщи за от дълго време отминали и зачеркнати от историята времена. Всичко това слага община Дупница в една нелепа позиция по отношение на другите общини на картата на България. Рискуваме да се превърнем в отблъскващо място за живот, вложения, обучение и развиване. Място, в което демокрацията, персоналната независимост, правото на работа и заслужен живот се потъпкват всекидневно. Считаме това за неприемливо! Надяваме се час по-скоро да бъдат възобновени публичният разговор и естественото действие на общинските структури. Да бъде обезпечено правото на заслужен живот за жителите на община Дупница "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР