Депутатът от украинската Върховна Рада Игор Василиковски е бил арестуван

...
Депутатът от украинската Върховна Рада Игор Василиковски е бил арестуван
Коментари Харесай

Украински депутат е бил арестуван по подозрение в трафик на бежанци

Депутатът от украинската Върховна Рада Игор Василиковски е бил задържан край Бургас в средата на април, научи Mediapool. Той е бил арестуван дружно с още един украинец, който превозвал в колата си 19 сирийци, инфектирани с ковид. Двамата са задържани край село Индже челник.

По случая е формирано следствие. То се води от районната прокуратура в Бургас и е за подкрепяне на чужденци да преминат нелегално границата. По делото има данни, че Василиковски е народен представител, потвърдиха от прокуратурата. За да се удостовери или отхвърли тази информация са поискани информации от украинското посолство.

Засега няма повдигнати обвинявания. И Василиковски, и другият украинец са били освободени и са без ограничения за неотклонение.

Към момента не е ясно по какъв начин двамата са влезнали у нас. Това се ревизира, обявиха от прокуратурата.

Василиковски е народен представител от партията на украинския президент Володимир Зеленски " Слуга на народа ".

През 2019 година уеб сайтът " Одески ведомости " разгласява информация, че. Медията пуска фотография на документа. На нея се вижда, че валидността на паспорта изтича напролет на 2020 година и че е публикуван от МВР-Разград.

твърди, че депутатът е бил спрян от полицейски патрул поради съмнение, че е карал под въздействие на алкохол или опиати. Тогава той отказал да се тества. Съставен му е акт.

Според платформата за антикорупционни, че акцията на Василиковски през 2019 година е била непрозрачно финансирана. Според платформата пари са били давани от компания, зад която стои брачната половинка му Олена Василиковска. Самият народен представител дава над 700 хиляди гривни за акцията си, а в това време фамилията му заявява приход от по-малко от 200 хиляди гривни.

Василиковски е определен за народен представител през 2019 година Според уеб страницата my.ua той е бил служител на реда и данъчен чиновник. След това се е занимавал с частен бизнес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР