Депутатът от Симитли Стефан Апостолов съобщи изключително добра новина за

...
Депутатът от Симитли Стефан Апостолов съобщи изключително добра новина за
Коментари Харесай

Стефан Апостолов- депутатът с най-благородната кауза в страната: Как държавата да подпомогне двойките, които се нуждаят от донорска програма

Депутатът от Симитли Стефан Апостолов заяви извънредно добра вест за двойките с репродуктивни проблеми, идея, по която той работи от първия момент в Народното събрание. Ето какво заяви Апостолов:

Днес в Народно Събрание организирахме доста значима среща за мен и моята идея, за която се боря. Това е идеята за хората с репродуктивни проблеми. Разговаряхме с Радина Велчева, създател на Фондация „ Искам бебе “, с професор Костадин Ангелов, ръководител на комисията по опазване на здравето в Народно събрание, и с Деница Сачева, ръководител на комисията по труда, обществената и демографската рецесия.

Дискутирахме по какъв начин страната и по-конкретно фонд ЦАР – Център за асистирана репродукция да стартира да финансира и двойките, които се нуждаят от донорска стратегия. В предишни мои изявления ви срещнах, че донорството е много скъпо, а действително страната подкрепя единствено процедури инвитро, само че не и донорството. Следващата стъпка ще бъде другата седмица, когато професор Костадин Ангелов ще направи работна група от експерти, в която да се дадат най-хубавите оферти по какъв начин да се случи това.
Надявам се, че сътрудниците от всички парламентарни групи в Народно събрание ще поддържат това наше предложение, защото то значи ЖИВОТ. Това действително е и един от способите за битка с демографската рецесия, която е един от най-големите проблеми в страната ни.

Стефан Апостолов е измежду единиците български депутати, които действително оправдават престоя си в Народното събрание. Той се посвети на една благодордна идея, вследствие на която в района изплакаха деца на двойки с репродуктивни проблеми, на които той е оказал помощ. На някои от децата е кръстник, други носят неговото име.

Апостолов, с изключение на с всички пълномощия, които има като народен представител, оказва помощ на двойките и финансово, като години наред подарява заплатата си за благородната си идея. Нещо, с което малко на брой народни представители могат да се похвалят.

П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР